wild essence banner lang.png

Dichtbij je natuur. Voelen wat je voelt. Zijn wie je bent. 

 

 

Wild Essence is een uitnodiging aan jou om thuis te komen in jouw natuur.

Jouw natuurlijke kern is energiek, wild en levendig. Als je leeft vanuit je ware natuur, ontmoet je het leven vanuit jouw kwetsbaarheid en kracht, met een houding die open, nieuwsgierig en onderzoekend is. Leven in resonantie met je ware en wilde zelf is moeiteloos en waarachtig. Je weet dan: dit klopt.

In de dagelijkse realiteit kan ons leven verre van ontspannen voelen. We leven niet meer vanuit onze natuurlijke staat. We vergeten wie we echt zijn en buigen ons naar regels, normen en waarden. We verliezen onze spontaniteit, intuïtie en vertrouwen in ons eigen kunnen. Dat doet pijn!

Wat is het heerlijk om meer van mezelf toe te laten!” Mittch

In je lijf! 

 

Lichaamswerk, ademwerk en Core Energetica leggen de basis voor transformatie in deze weekendretraite. We gaan op zoek naar de essentie van jouw levenslust en energie. We werken zowel 'topdown' - vanuit bewustzijn, als 'bottomup' - vanuit belichaming. Dit geeft je een ervaring die zowel intergratief en inzichtvol, als verdiepend en openend is. Het werk nodigt je uit om te gaan onderzoeken wie jij bent in essentie -  en waarin je jezelf tegen houdt om je innerlijke stroom te volgen. Je hoeft dit niet alleen te doen. De groep is een bedding die jeondersteunt om risico's te nemen, steun te ervaren en stappen te maken. Jouw diepere wensen, dromen en verlangens mag je inbrengen, zodat jouw leven een positieve wending krijgt en je vanuit je kracht gaat leren leven.

Naar de essentie.

De disconnectie van ons lichaam en gevoel is verbonden met de disconnectie van de aarde. Deze retreat staat in het teken van her-verbinden met de bron van het leven. Als je je verbonden voelt, kun je thuis komen in jezelf, in je lichaam, op de aarde.  

Een prachtige, bosrijke locatie in de natuur is de basis voor Wild Essence. We creëren een 'sacred space' als welkome bedding om je op te laden met frisse inspiratie, levenslust en vertrouwen.

bos.png

This life is not about becoming anything, or anyone.

This life is about un-becoming who you are not, so you can be who you are in essence.

 

Wild.

Wild Essence nodigt je uit voor

 • Openen van je (levens)energie, lichaam en gevoel door integratief lichaamswerk en ademwerk.

 • Zelf-onderzoek, inzicht en bewustwording door groepswerk en inquiry.

 • Verdieping in de verbinding met jezelf door methoden vanuit de Core-Energetica en proceswerk (vanuit een belichaamde en persoonlijke benadering)

 • Een bedding van natuurbeleving, meditatie en Rewilding (back to nature, baby!).

 • Griefwork en (vuur)ritueel voor het openen en loslaten van dat wat niet meer dient en de transformatie naar een vervullender leven

 • Verblijven op een prachtige, luxe locatie in de Loonse en Drunense duinen, met tijd voor rust en ontspanning.

 • Verwend en gevoed worden met biologische maaltijden, liefdevol bereid door een afgestemde kok.

Het is zo versterkend en helend om dit in een groep te doen. Ik had een sterk gevoel van verbinding en gezien worden. Het lichaamsgericht werken bracht me in verbinding met mijn lichaam en zo gingen samen echt ergens doorheen. Dit is iets wat ik in m’n leven verder mee kan nemen en verdiepen.”

Douwe

Deze retraite is voor jou als je:

 • Meer genot, spontaniteit en vervulling wilt uitnodigen in je leven

 • Jezelf beter wilt leren kennen

 • Jouw verbinding met de natuur wil versterken

 • Bereid bent je overtuigingen en verlangens aan te kijken

 • Steun verlangt in het ‘gaan staan’ in het leven

 • Wil leren voelen in je lichaam

 • Open staat voor een intensief en verrijkend weekend

Deze retraite is niet voor jou als je:

 • geen verandering wilt in je leven

 • niet het volledige weekend aanwezig kunt zijn

 • ernstige vormen van dissociatie, psychose of verslaving kent.

 

Wil je even met me sparren of Wild Essence iets voor je is? Neem dan contact op.

Alles is welkom. Huaaaahhh, echt een verademing!” Marien

Over Aranka de Vries

"Mezelf uitdrukken in beweging, adem, in contact, met stem, mijn impulsen volgen, mijn inspiratie volgen. Daar ga ik van aan.
Mijn kracht ligt in het speels en oprecht uitnodigen van ieder om in zijn/haar waarheid te gaan staan. "Kom maar", hoor je me vaak zeggen.

 

Je bent uitgenodigd. Ik sta klaar om je te ontvangen in de authentieke expressie van jouw zelf, die precies perfect is.
Dat geloof ik. Ik heb een diep vertrouwen in de natuurlijke beweging, dat die klopt als we ons vrij laten. En dat diepe vertrouwen deel ik graag.

In mijn praktijk voor lichaamswerk en Core Energetica word ik geraakt door de veerkracht, de liefde en ook de pijn in mensen. De magie van werken met het lichaam doet me keer op keer versteld staan, wat een mogelijkheden! Ik gun ieder die wil een opening in de verbinding met zichzelf en een vervullend leven."

 

Aranka is heel kundig, professioneel, warm en menselijk. Ze heeft mij ontzettend geïnspireerd door hoe ze vaak heel goed aanvoelde wat er in een moment nodig was. Prachtig om te zien hoe ze kan vertrouwen op dat wat zich aandient. Complimenten!” Meie

Avani.png

Praktisch 

Je bent welkom van:

vrijdag 15 oktober 2021 om 17.00

t/m zondag 17 oktober 2021 om 17.00.

Accomodatie:
Retreatcenter Avani, ligt midden in de Loonse- en Drunense duinen en is een rustige en bosrijke locatie. Je kunt hier naar alle lust wandelen, zwemmen, luisteren naar de vogels en liggen op het mos. Avani is fris, modern en heeft de warme en huiselijke sfeer met veel ruimte om lekker te bewegen. De slaapzalen zijn ruim en hebben plek voor max 5 personen per kamer. Wil je liever buiten slapen, dan kun je je tentje lekker in het bos opzetten (let op, het kan fris zijn in oktober). 

 

Adres: 't Hoog 3 Helvoirt.

Catering

Biologische en veganistische maaltijden zullen ons verwennen met goed gevulde buikjes. Dieetwensen kun je doorgeven bij de aanmelding. 

Jouw investering

Retreat:
(
Teaching & team) 

Vroegboekkorting: €270

- tot 1 augustus 2021

Normale prijs: €310

Verblijf
(Accomodatie & keuken

Slaapzaal: €250

Eigen tent of camper: €220

(Nog 1 beschikbaar)

In termijnen betalen is mogelijk. 

Er zijn beperkte budgetopties.

Contact

Heb je nog vragen? Je kunt Aranka HIER bereiken. Wees welkom!

You are wild my child

Wild as the eagle, roaring as my oceans
 

You are free my child, 

Free as the fish, fluent as my rivers
 

You belong, my child

your home is this earthly body
 

Come home, dear child.
Come home.