top of page
Wild Essence banner klein.png
Wild Essence 2022 (1).png

"Het was voor mij zo helend om te ervaren dat we allemaal op zoek zijn naar hetzelfde:

verbinding, vrijheid en liefde.

Dit samen mogen onderzoeken in een groep is enorm krachtig geweest.

Spelen, dansen, huilen en stil zijn.

 

Dat ik mens ben tussen de mensen."

- Laura (41)

_DSC6844.jpg

In the intimate encounter of body, heart and soul

you'll come home

to who you truly are.

Kun je de aarde voelen?

Het leven voelen stromen door je lichaam?
Voel je jouw hart dansen?

Laat je jouw levensenergie stromen?

Durf jij je over te geven aan het onbekende?

 

Wild Essence gaat over AARDE - ADEM - HART.

Het nodigt je uit voor een thuiskomen in jouw natuur.

Wild Essence is een reis - een belichaamd pad - naar binnen. Wie ben jij en wat verlang je in dit leven? Hoe word je vrij om jouw levendige natuur tot uiting te brengen? 

De retreats van Wild Essence nodigen je uit om in je lijf en je leven te stappen en te gaan staan voor wie je bent in het

 

HIER & NU.

_DSC6924_edited.jpg
BannersWE.png
Banner WEB.png
BannersWEH.png

EARTH

21-23 oktober 2022 

Thuiskomen in jouw basis.

De aarde staat voor de gronding, de basis & jouw levendige fundament.

Wortelen. 

 

Wild Essence - EARTH is een reis naar jouw ware kracht, die ontstaat als je je gegrond en geaard voelt. Je leert hoe je jouw lichaam kan bewonen, zodat je jouw energie kan belichamen. Op de aarde zijn betekent: je veilig en aanwezig voelen in je lichaam. Land maar in jou.

Ik ben hier.

BREATH

2-5 maart 2023

Je openen voor jouw levenslust.

In verbining met kwetsbaarheid & kracht.

Jouw levensenergie vrij laten stromen.

Groeien.

 

Wild Essence - BREATH is een vierdaagse reis om je te openen voor jouw levensenergie, kracht en kwetsbaarheid. Adem, beweging, verbinding, natuur geven je een ingang om dichterbij jezelf te leven. Om te bewegen vanuit jouw kern. Diepe ademteug in: openend. Diepe ademteug uit: het loslaten. Ben jij bereidt je te openen en het leven binnen te laten?

Ik open mij.

HEART

5-7 mei 2023 

Overgave aan jouw essentie.

De controle loslaten en ruimte maken voor de mysterie van dit leven.

Bloeien.

 

Wild Essence - HEART nodigt je uit voor een overgave aan het leven. Durf jij je geest te laten rusten en je hart te openen? Wat is de diepere waarheid van jouw zijn? Het lichaam en de adem nemen je mee op een reis naar jouw ware & wilde essentie in dit leven: hier en nu.

Ik sta het leven toe.

Iedere retraite is los te boeken.
De drie weekenden gezamelijk vormen een diep verrijkende jaartraining.

"Ik heb mijn emoties zo puur ervaren. Ik vind het zo mooi dat lichaamswerk zo vanuit je lijf werkt. Mijn gevoelens en emoties kunnen vanuit daar stromen, zonder dat ik moeilijk na moet denken of ze hoef te begrijpen. Door het lichaamsgericht werken kwam alles uit mijn diepste ik. Dat was echt bevrijdend! Vanuit daar heb ik me kunnen verbinden met anderen in de groep. Dat voelde zo liefdevol."

 

Anne (33)

In je lijf uit je hoofd

Als je verandering teweeg wilt brengen in je leven, heb je te kijken naar jouw positieve en negatieve patronen en neigingen. Die neigingen komen uit je onderbewuste. Een effectieve manier van werken met je onderbewustzijn, is door te bewegen, te gaan voelen, dieper te gaan ademen en ruimte uit te nodigen waarin jij jezelf kunt leren kennen voorbij je gedachten. 

In Wild Essence werken we met lichaamswerk, ademwerk, Core Energetica (lichaamsgerichte transformatie) en met psychospirituele werkwijzen. Een team van warme, vakkundige mensen zijn aanwezig om jouw te begeleiden op jouw tempo.

Respect, transparantie en openheid zijn essentieel voor een transformatieve ervaring.

 

Voor Wild Essence hoef je geen ervaring te hebben met lichaamswerk. Wel dien je over een gezonde mentale staat te beschikken. Wil je weten of het wat voor je is? Bel of mail me.

_DSC6574.jpg
_DSC7021.jpg

Wild Essence nodigt je uit voor

... een reis naar jouw ware natuur

... het omarmen van jouw kwaliteiten en kwetsbaarheden

... het veilig voelen in jezelf en in de wereld

... een vitaler en energieker leven

... spontaniteit en spelen

... jouw aanwezigheid in de 'tribe' - we doen het samen

...  natuur, vuur en koude watertjes

...  overheelijke biologische maaltijden

... heerlijk en luxe slapen in het prachtige centrum AVANI

... plezier in het leven!

“Het is zo helend om in een groep te zijn. Ik had een sterk gevoel van verbinding en gezien worden. Het lichaamsgericht werken bracht me in verbinding met mijn lichaam en zo gingen samen echt ergens doorheen. Dit is iets wat ik in m’n leven verder mee kan nemen en verdiepen.”

 

- Douwe (34)

_DSC6679.jpg

"Ik heb geleerd dat ik steun mag vragen en ontvangen. Ik hoef het niet alles alleen te doen en kan toch voor mezelf leren op komen. Ik voel dat ik mijn richting mag blijven volgen en mag blijven geloven in mijzelf." - Margot (33)

Informatie:

Data: 13, 14 & 15 mei 2022

Iedere dag werken we van: 10.00 - 13.00 en 14.30 - 17.00

Locatie:

Willem-Alexanderweg 77-01 in Cothen

Prijs:

 

Gewoon ticket: €375

Duo-ticket: €700 (voor jou en een vriend(in), partner of goede buur) 

Deze prijs is inclusief een simpele lunch, thee en snacks. Verblijf dien je zelf te organiseren. 

Rona

Mocht dit evenement niet kunnen plaatsvinden vanwege overheidsmaatregelen, wordt het volledige cursusbedrag min servicekosten geretourneerd. Voor overige annuleren, zie de annuleringsvoorwaarden onderaan deze pagina.

TEAM

_DSC6978_edited.jpg

Aranka de Vries

Als therapeut, trainer en vooral als mens, laat ik me graag raken door de zoektocht die wij allemaal maken in dit bestaan. Dagelijks stel ik mezelf vragen: hoe kan ik mijn hart open houden in het tumult van de wereld? Hoe blijf ik eerlijk en integer in verbinding met mijzelf en mijn geliefden? Hoe kan ik als mens bijdragen aan een groter geheel?

Voor mij is lichaamsgericht werken een essentiele sleutel in deze zoektocht. We moeten uit die kop en in ons lijf. Mijn passie is groot en ik zal je dus ook vurig aanmoedigen uit je comfortzone te stappen en ín het leven. Core Energetica, ademwerk en groepswerk zijn onmisbare elementen in mijn werk.

_DSC6635.jpg

Lorenzo Close


De zoektocht van Lorenzo naar zijn wild essence is een zoektocht naar thuis komen in het lijf geworden. Hij heeft zijn werk veranderd van kantoorbaan naar huizen bouwen. Afkomstig uit een omgeving van klassiek (en passief) geloof heeft hij een actieve weg gevonden naar Tantra, yoga en Core Energetica. Het is een weg van vallen en opstaan, met een open blik voor nieuwe inzichten en ervaringen.

_DSC6629.jpg

Mirjam Streumer


Mirjam ontwikkelde in haar kindertijd een talent om zich aan haar omgeving aan te passen. Hierdoor maakte ze makkelijk contact en kreeg ze een extra zintuig voor het aanvoelen vananderen. Toen dit haar alleen maar energie kostte, besloot ze dieper te zoeken naar haar ware natuur. De vraag: wie ben ik? werd een rode draad door haar leven. Solo reizen, de stilte ingaan, werken met planten-medicijnen en lichaamswerk hebben haar dieper bij haar kern gebracht en leren haar, om haar extra zintuig op een nieuwe manier in te zetten. Mirjam zit in het derde jaar van de opleiding Core Energetisch therapeut, woont in een ecodorp en organiseert retraites.

Kawire Gosselink.jpg

Kawire  Gosselink

Kawire loopt met enthousiasme het pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling en is gedreven om bij te dragen aan een diepere verbinding tussen mens en aarde. Ze heeft ervaring met core energetisch werk en spirituele ecologie. Vanuit deze paden heeft ze een grote liefde ontwikkeld voor het werken met het lichaam als ingang naar verbinding met jezelf, de ander, de aarde en het grotere geheel.

"Onder begeleiding van Aranka en team weer kon ik weer terugkeren naar de pure, vrije, levendige vorm van wie ik ben."

- Laura (41)

_DSC6579klein_edited.jpg

AVANI

Retreatcenter Avani, ligt midden in de Loonse- en Drunense duinen en is een rustige en bosrijke locatie. Je kunt hier naar alle lust wandelen, zwemmen, luisteren naar de vogels en liggen op het mos. Avani is fris, modern en heeft de warme en huiselijke sfeer met veel ruimte om lekker te bewegen. Er zijn verschillende slaapopties. De slaapzalen zijn ruim en hebben plek voor 6 personen per kamer. Er is een kamer met twee enkele bedden en een kamer met een tweepersoonsbed.
Wil je liever buiten slapen, dan kun je je tentje lekker in het bos opzetten, of je (camper)bus meenemen.
 

Adres: 't Hoog 3 Helvoirt.

Catering

Biologische en veganistische maaltijden zullen ons verwennen met goed gevulde buikjes. Er zullen rijkelijke hoeveelheden thee, snacks & lekkers aanwezig zijn.
Dieetwensen kun je doorgeven per mail. 

Avani.png

EARTH

 

Aankomst

vrijdag 21 oktober 2022: tussen 15.00 en 16.30

Start retraite

17.00

Vertrek

zondag 23 oktober 2022: 16.00

Prijzen vanaf: €490

BREATH

Aankomst

donderdag 2 maart 2023 : tussen 18.30 - 19.00

Start retraite

20.00

Vertrek

zondag 5 maart 2023: 16.00

Prijzen vanaf €580

HEART

 

Aankomst

vrijdag 5 mei 2023: tussen 15.00 en 16.30

Start retraite

17.00

Vertrek

zondag 7 mei 2023: 16.00

Prijzen vanaf €490

JAARPROGRAMMA EARTH | HEART | BREATH:

vanaf €1270

_DSC7391.jpg
_DSC7114.jpg
_DSC7407.jpg
_DSC6861.jpg
_DSC6935.jpg
_DSC7108.jpg
bottom of page