top of page
Core Circle banner wit (Canva-banner) (2).jpg

Ontmoeten en ontmoet worden

 

Verbinding maken, zakken in lichaam, ontspannen en openen, je diepere gevoelens erkennen en daar expressie aan geven. Werken in een groep is inspirerend en inzichtgevend. In een groep komen jouw innerlijke thema's aan het licht. Daar waar je wil openen, meer wilt gaan leven, steviger wilt gaan staan, daar word je uitgenodigd om de stap nu echt te nemen. 

Core Energetica is een vorm van lichaamsgerichte therapie. Via je lijf ga je voelen wie jij bent, wat je tegen houdt om vol te leven, en hoe je meer trouw kunt blijven aan jezelf. Het is een innerlijke zoektocht naar je ware zelf, waarin al jouw diepere gevoelens en verlangens tot expressie mogen komen. 

 

Groepstherapie vanuit de Core Energetica kan diepgaande verandering en inzicht teweeg kan brengen. De verwondingen die we hebben, die zich laten zien in spanning, vermoeidheid en blokkades, zijn ooit ontstaan in contact. Vaak stammen deze uit onze (vroege) jeugd en blijven zich uitspelen tot ze in ons bewustzijn worden uitgenodigd. Gelukkig kunnen deze blokkades ook weer helen, door nieuwe ervaringen op te doen in contact. Het brengt inzicht, gronding en verzachting om je te laten spiegelen door gelijkgestemden en te ervaren dat je ontvangen wordt in de diepere pijn die ten grondslag ligt aan jouw thema’s.

_DSC6469_edited_edited.jpg

"Echt verbinden gaat over leren houden van jezelf"

"De Core Circle was voor mij heel bijzonder. Het was zo fijn om te ervaren dat ik niet alleen ben én niet alleen hoef te zijn met alle worstelingen in dit leven.  Ik vond het vooral heel mooi hoe er regelmatig vanuit de ervaringen van de ene deelnemer een bewustzijn in de andere deelnemer werd geraakt. De warmte en liefde van de groep werden zo heel voelbaar.

 

Ik heb diepe bewondering voor de manier waarop jij iedereen aanvoelt en moeiteloos to the point kunt komen. Heel veel dank voor jouw warmte en liefdevolle begeleiding!

"

- Astrid 

Thema’s waar je aan kunt werken in een groep zijn bijvoorbeeld:

 • Onverwerkte emoties, zoals verdriet, woede en angst

 • Relatie-problematiek en uitdagingen in contact met anderen

 • Lichamelijke spanning, stress en onrust

 • Angst en frustratie over jouw plek in de wereld/ maatschappij

 • (Te) veel in je hoofd zitten, dingen overdenken en piekeren

 • Vroegkinderlijke thema’s en onverwerkte jeugdervaringen

 • Burn-out (preventie)

 • Zenuwstelsel-regulatie, ademhaling en ontspanning

 • Belichaming, gronding en meer ‘hier’ zijn

 • Meer vreugde, plezier en spontaniteit kunnen ervaren

 • Seksualiteit en liefde

 • …………. Dat wat zich aandient in de groep

 

De Core Circle is een plek waar jij aan jouw thema's mag werken en je mag vullen en voeden met betekenisvol contact en belichaamde verbinding. Een avond bestaat uit lichaamswerk en/of ademwerk, proceswerk en integratie. De avond is zo ingedeeld, zodat je kunt gronden in je lichaam, je kunt openen in bepaalde thema’s en dieper kunt werken in de groep aan persoonlijke thema’s.

 

Dit is voor jou als je:

 • Meer wilt groeien en leren over jezelf en het leven

 • Al in therapie bent en je proces in contact wil brengen met meerdere mensen,

 • of nog niet in therapie bent, maar je aangetrokken voelt tot het werken in een groep

 • Als je geïnteresseerd bent in lichaamsgerichte therapie en je wilt committeren aan 8 avonden.

 • Een vermogen en bereidheid hebt om te reflecteren op jezelf en verantwoordelijkheid te nemen

IMG_1122.jpg
_DSC6574.jpg

Praktisch:

De therapiegroep bestaat uit 8 donderdagavonden die duren van 19.00 – 21.30 uur.
 

Data 2024:

september - november 2024

Locatie: Leusbroekerweg 12a in Leusden (nabij Amersfoort)

Kosten:

De groep kost €570 incl BTW.

betaling in termijnen mogelijk

Bij aanmelding meld je je aan voor alle 8 avonden. Mocht je een keer niet kunnen, ben je toch het volledige cursusbedrag verschuldigd. 

Wil je meedoen, of ben je nieuwsgierig? Neem dan contact op.

De groepsgrootte zal liggen tussen de 8-12 deelnemers. 

"Ik vond de Core Circle erg waardevol. Voor mezelf sprekend was ik tamelijk zenuwachtig voor ik hiermee begon.

Langzamerhand merkte ik dat het veiliger werd in de groep. Door de oefeningen samen te doen samen en door te voelen dat de ander blijft en te vertrouwen is, leerde ik dat ik mezelf kon en mocht zijn.

Ik vond het heel fijn hoe jij de processen en oefeningen begeleidden. Door de puurheid en eerlijkheid in jou en in de groep kon ik de laagjes en de maskers in mezelf gaan onderzoeken. De oefeningen en het dansen doe ik soms ook thuis, want ik heb geleerd dat bewegen met helpt bij negatieve gedachten en emoties. Ik ben je echt heel erg dankbaar voor deze Core Circle, het heeft veel in beweging gebracht.

"

- Hilde 

Aranka is de Vries is lichaamsgericht therapeut en heeft haar eigen praktijk op de Utrechtse Heuvelrug. Aranka's benadering is helder, warm en persoonlijk. In haar werk verweeft ze haar passie voor dans en lichaam, natuur en lichaamstherapie. 

"Het leven is 20 procent helen en 80 procent spelen. Ik streef ernaar een ruimte te scheppen waarin jij jezelf kunt zijn, en kunt ontdekken hoe jouw levensenergie en vitaliteit weer gaan stromen. Een therapiegroep kan confronterend zijn, maar veiligheid en liefdevolle aandacht staan altijd centraal. Je bent welkom om te ontdekken en te openen."

bottom of page