Aranka de Vries

Ik was een creatief en dromerig kind. Eigenzinnig en nieuwsgierig. Als klein meisje had ik één grote droom: ballerina worden. Ik heb levendige herinneringen van mezelf zwevend door de lucht, opgaand in geluk. Ik herinner me ook het neerkomen, zwaar op de aarde. 

Dit is mijn eigen zoektocht: hoe breng ik dat licht, die ervaring van opgaan in iets groters, naar de aarde?

Ik heb altijd al het moois in mensen kunnen zien en ook vele jaren mijn oogkleppen opgedaan voor het lijden. Nu heb ik een sterke intentie: het donker erkennen, opdat er licht mag schijnen. Mijn liefde als warme armen om te pijn heen vouwen. Zodat alles in mij mag leven, alles mag er zijn.

Dit breng ik. In mijn sessies en workshops ben ik beschikbaar en nodig alles uit wat wil leven, alles wat nog bevoren is. Er is niets, wat in de schaduw hoeft te blijven.

Voor mij is lichaamswerk de mooiste manier om dichterbij de waarheid te komen. Mijn lichaam is altijd eerlijk. Maar durven luisteren naar mijn lichaam, dat is een tweede. Ik ervaar nog met regelmaat dat ik niet goed luister, en dan uitgeput of gestresst raak. Het zijn mooie lessen, waarin ik steeds meer leer voelen dat ik onderdeel ben van het leven en dat meebewegen me zingeving, enthousiasme en ruimte geeft. 

Het is mijn wens voor jou om je verbonden te voelen met je lichaam, hart en hoofd. Om je te verbinden met de bron van je eigen levendigheid. Ik ben gepassioneerd en enthousiast om je te begeleiden op dit pad. Mijn sessies op het gebied van lichaamswerk zijn geworteld in een diep vertrouwen in de intrinsieke wijsheid van ons systeem en ons natuurlijke vermogen om harmonie te vinden. Met liefde, eerbied en toewijding bied ik mijn kennis en ervaring aan.

Met een achtergrond als performer van hedendaagse dans, heb ik veelzijdig het bewegend lichaam onderzocht. Mijn ervaring combineer ik met training in traditionele- en myofascia massage. Ik gebruik mijn begrip van o.a. ademwerk, bio-energetica en authentic movement. Mijn basis is mijn dagelijkse practice van meditatie en yoga. Ik ben in opleiding bij de NICE – Netherlands Institute of Core Energetics (lichaamsgerichte psychotherapie).